Utusan cinta buat adam episod akhir. Novel Utusan Cinta Buat Adam Karya Myra Ameer

Utusan Cinta Buat Adam (2019)

utusan cinta buat adam episod akhir

Cumanya, kalau diberi peluang untuk aku mengubah sedikit cerita di dalam naskhah ini, aku akan mengubah situasi berkaitan Liyana. Namun, bahtera rumah tangga mana yang tidak diserang badai. Tok Wan pula dah dibutakan Liyana betul betul buat aku membara. Dan ada satu scene where Aireen juga sedar Adam mmg jodoh yg telah dipintanya dari yg Esa. Susun kata dalam novel ini juga sangat indah. Adam tetap utuh dengan cintanya buat Aireen. Lantas dia menghulur lamaran demi usahanya mendapatkan apa yg dirasakan terbaik untuknya.

Next

Utusan Cinta Buat Adam (2019)

utusan cinta buat adam episod akhir

Liyana melemparkan fitnah terhadap Aireen kepada rakan sekerjanya hingga ada yg memandang serong pada Aireen. . Adam yang menerima dan meminang Aireen dengan redha. This is the second Myra Ameer's novel I read after Memilihmu Kerana Dia. Aireen yang mula merisik Adam melalui ibu saudaranya.

Next

Utusan Cinta Buat Adam (2019)

utusan cinta buat adam episod akhir

Dan dia juga mengambil kesempatan atas layanan baik Tok Wan pada dirinya. Secara ringkasnya, novel ini bertemakan keluarga dan percintaan. Dah jadi macam backdrop sahaja kat stage. Keseluruhannya, naskhah ini sangat menarik kerana hampir kesemua konflik ini diolah dengan sangat kemas. Jatuh kad pengenalan I think. Aireen tak pernah ragu akan kekuasaan dan kebesaran Dia kerana Aireen juga adalah makhluk ciptaan-Nya. Makhluk yang tak pernah sempurna.

Next

Utusan Cinta Buat Adam by Myra Ameer

utusan cinta buat adam episod akhir

Tiga kali ternampak Adam di Masjid Besar Kuantan, Aireen sudah terjatuh suka tetapi masalahnya, dia tidak kenal siapa gerangan orangnya. Ini karya pertama Myra Ameer aku baca. Abang ni siapalah kan dan apalah yang ada? Menyelusuri kisah hidup Aireen dan Adam, banyak nilai rumah tangga yang boleh pembaca pelajari seperti ketabahan Adam. Buruk sangat ke rupa dia? Berkenaan gangguan jin dan syaitan, aku tiada masalah dengan konflik ini walaupun nampak cliche, tapi itu adalah realiti dalam masyarakat kita. Abang ni siapalah kan dan apalah yang ada? Sebelum konflik campur tangan manusia dengan menggunakan gangguan jin dan syaitan, penulis ada selitkan satu konflik utama yang buatkan hubungan Aireen dan Adam, mengalami satu perubahan drastik dan bagi aku penulis cuba jelaskan dengan cara mudah.

Next

Utusan Cinta Buat Adam (2019)

utusan cinta buat adam episod akhir

Dan akhirnya anak Liyana yg di lahirkan kurang sempurna. . . Sebaik mengetahui Adam adalah anak kenalan ibu saudaranya, Aireen langsung menyuruh ibu saudaranya mengirimkan utusan melamar Adam untuk dijadikan teman sehidup semati. .

Next

Utusan Cinta Buat Adam (2019)

utusan cinta buat adam episod akhir

Kerana Dia tahu kita kuat. Umur dah 70 tahun nenek ku. Bertuah sebab ada family yang baik, sahabat yang sanggup bersama ketika susah dan senang dan yang paling penting ikhlas, redha dan percaya dengan Yang Maha Esa. Pertemuan beberapa kalinya dgn Adam, di rumah Allah, membersitkan rasa halus di jiwanya. Lepas tu aku baca review gr semuanya best2 belaka.

Next