Bitno net devetnica. Devetnica Gospi od Svete Krunice

Rastimo u Gospodinu

bitno net devetnica

Zvonko Vlah Uredništvo i uprava: p. Želja ti je bila nagrađena, i zaželjevši posljednji zbogom svijetu zauvijek si se povezala s Isusom svečanim zavjetom siromaštva, čistoće i poslušnosti. O Premilosrdni Isuse, upotrijebi svemoć Tvojeg milosrđa ih uvedi u sam žar Tvoje ljubavi i podari im svetu ljubav, jer Ti sve možeš. One ostvaruju zadovoljštinu Mojoj pravednosti. Sveta Rito, isprosi nam od Isusa milost da strpljivo podnosimo nevolje i sve privremene zemaljske bolesti koje nam On pošalje, koje nas izbavljuju od vječne bolesti, da Ga zauvijek slavimo u Raju. Obećajemo, ako naše molbe budu uslišane, da ćemo te slaviti objavljujući tvoje milosti, blagoslivljati te i pjevati vazda hvale tebi u čast. Te duše najčešće su oplakivale Moju muku i one su najdublje prodrle u Moj Duh.

Next

Duhovnost

bitno net devetnica

Božje Milosrđe, utjelovljeno u Srcu Isusovu. One su buket cvijeća pred Božjim prijestoljem i Bog sam se njihovim mirisom ispunja. Svjesni tvoje nazočnosti u životu i smrti, skrušeno te molimo, budi nam milostiv na času naše smrti, primi nas u vječnu slavu gdje te slave svi proroci i sveti. Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Ti si Iliji u njegovim nesigurnim vremenima udijelio sigurnost i hrabrost da krene tvojim putom. Neka rijeke Tvoje Krvi i Vode, što su utekle Tvome srcu, ugase žar vatre čišćenja, da se i tamo proslavlja moć Tvojeg milosrđa. Svakih deset spleteno je u zahvalu za posebnu milost.

Next

1. DAN ǀ 19.6.

bitno net devetnica

Moje milosti može prihvatiti samo ponizna duša. Sveta Kraljice, posrednice milosti i Majko svih koji te zazivaju. Faustine: Premilosrdni Isuse, čija je osobina smilovati nam se i opraštati nam, ne gledaj na naše grijehe, nego na pouzdanje koje imamo u Tvoju beskrajnu dobrotu i primi nas u stan Tvojeg Premilosrdnog Srca, i nikada nas iz Njega ne puštaj. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice Osmi dan Da bi dao veći sjaj tvojoj svetosti, sveta Rito, voljeni Isus je tvojoj bolnoj rani dodao bolest koja te kroz četiri godine držala prikovanu uz tvrdu postelju sve do smrti. Ukazavši se u nekoliko navrata svetoj Margareti Mariji Alacoque 1647-1690 Isus je od nje zatražio širenje pobožnosti njegovom Presvetom Srcu.

Next

Devetnica svetoj Riti za uslišenje svih molbi

bitno net devetnica

Smiri, Bože, strasti u ljudskim srcima. Dopusti, molimo te, da razmišljajući o ovim otajstvima u svetoj krunici, uzmognemo nasljedovati ono što sadrže i zadobiti što obećavaju. Molitva za zajednicu Isusovih učenika Gospodine Isuse Kriste, ti si okupljao oko sebe ljude. Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Uvedi u stan Tvog Premilosrdnog Srca duše iz čistilišta koje toliko ljubiš, ali koje se ipak moraju otkupiti iz Tvoje pravednosti.

Next

Devetnica Božjega milosrđa

bitno net devetnica

Učini, da i oni slave Tvoje veliko Milosrđe u svu vječnost. Čvrsto se nadam da ću postići što molim. Uslišaj me, sveta Rito, koja imaš toliki utjecaj kod Boga, isprosi za me pokajanje i novi život. Ti si bio slava proroku Iliji. Prije nego dođem kao pravedni sudac, otvorit ću širom vrata svojega milosrđa. Ti vidiš moj poklon i znaš kako je spleten. Moliti ćeš Mojeg Oca svaki dan za milost tim dušama, po Mojoj gorkoj muci.

Next

Devetnica svetoj Riti za uslišenje svih molbi

bitno net devetnica

Za vrijeme večernje molitve, nakon završetka tih prijenosa, izmoljena je još i molitva Gospi od Porata, molitva sv. Primi nas u stan Tvojeg Milosrdnog Srca i ne puštaj nas dovijeka iz njega. Neka naši putovi, kojima ti trebaš proći s nama, budu čisti od svakoga zla i grijeha. S dragim Sinom neka Djeva Mati, blagoslov nam udostoji se dati. U gorkim mukama oni razdiru Moje Tijelo i Moje Srce-to je Moja Crkva. Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj se! Primajući moj dar, primi i moju zahvalu. Završetak Krunice: Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu! Njihova buduća marljivost tješila je Moje Srce.

Next

Rastimo u Gospodinu

bitno net devetnica

Za molbu Zdravo Kraljice Svete Krunice, Majko moja Marijo, zdravo! Dopusti, molimo te, da razmišljajući o ovim otajstvima u svetoj krunici, uzmognemo nasljedovati ono što sadrže i zadobiti što obećavaju. Udijeli i nama danas strpljivosti u iščekivanju da uslišiš molitvu našu. Udijeli nam duh gostoprimstva i neka nitko ne bude beskućnik pod krovom naših kuća i srdaca. Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božjem. Nisam sumnjao da ću postići što tražim. Jedina tvoja žalost, žalost sveca, bila je što si bila teret svojim drugama. Još se jednom ukazala Kraljica Krunice i rekla: «Tko god želi od mene dobiti kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice i k tome još tri devetnice u zahvalu».

Next